Hvis du handler for Nkr 1.999,00 mere, får du gratis fragt!

Bedet foran huset

Da jeg begyndte på haven for godt og vel tyve år siden, gik jeg i gang foran huset. Som tidligere nævnt var der dengang blot én stor græsplæne. Derfor besluttede jeg mig for at inddrage et stykke af den og anlægge et staudebed. På det tidspunkt havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det blot tilnærmelsesvis skulle ende med en have, som den ser ud i dag.

baenk-drivhus-dalby-hus

Anne Just hjalp mig med bedet, og jeg husker, hvordan planterne ankom i kasser en solskinsdag først i april. Det var bare så spændende. Siden er bedet blevet ændret meget, og der er ikke mange planter tilbage fra dengang.

Langsomt skabte jeg min egen stil, som bestemt også har ændret sig med årene; jeg er blevet mere ‘vild’.

Husbedet er godt og vel hundrede kvadratmeter og gennemskæres af en midtergang med trappe, der fører ned til det, vi har døbt Det øverste inderbed. Dette lidt pudsige navn vil jeg forklare nærmere i næste afsnit.

På tværs af midtergangen løber en sti parallelt med huset. Den er buet midtpå, idet den følger husets karnap. Inde ved huset er der en smal sti, som er praktisk, når bedet skal passes. Endelig er der to skrå stier på hver side af midtergangen.

bed-haekke-roser-claus-dalby

Claus Dalbys haveklub

Som medlem af min haveklub har du mulighed for at besøge min have en gang om året. Du modtager desuden månedlige inspirationsvideoer og får adgang til over 200 videoer på hjemmesiden. Endelig bliver du inviteret til foredrag og får rabat på mine bøger.

GÅ TIL HAVEKLUBBEN
claus-dalby-haveklub
Du besøger lige nu den norske side.
Klik på et flag for at vælge din lokalitet.