Hvis du handler for Nkr 1.999,00 mere, får du gratis fragt!

Bedet ved vejen

Dette bed ligger i bunden af haven ud mod vejen, hvilket betyder, at forbipasserende hele tiden kan følge med i, hvad der sker gennem sæsonen. Specielt om foråret er der mange, som kigger gennem hegnet på deres vej til skoven.

bedet-ved-vejen-header

Da vi flyttede hertil, stod der på denne plads fem kæmpestore træer, som kastede skygge i halvdelen haven. At de skulle fældes, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om. Og da de blev lagt ned, var det, som om haven totalt skiftede karakter. Den morgensol, vi ikke tidligere havde set i haven, strålede nu ned over såvel dette bed som over Skovhaven.

Midt i bedet er der en kvadratisk brostensbelagt plads med et vandspejl. Bedet er stort, og derfor er der også anlagt stier kantet med båndstål. Stierne er dækket af stenmel. Det er et materiale, der vækker nysgerrighed. Anlæggelsen foregår på følgende måde: Først skal der graves ud i cirka 25 cm’s dybde. Derefter fyldes op med stabilgrus, så der efter vibrering er 2-3 cm op til jordoverfladen. Undervejs kantes med båndstål – 105 mm bredt og 5 mm tykt.

Kanten bankes på plads med en gummihammer. Til sidst fyldes op med stenmel, og der vibreres igen. Båndstålets overkant skal flugte med stien.

tulipan-claus-dalby-have
have-bed-dalby-tulipan

Claus Dalbys haveklub

Som medlem af min haveklub har du mulighed for at besøge min have en gang om året. Du modtager desuden månedlige inspirationsvideoer og får adgang til over 200 videoer på hjemmesiden. Endelig bliver du inviteret til foredrag og får rabat på mine bøger.

GÅ TIL HAVEKLUBBEN
claus-dalby-haveklub
Du besøger lige nu den norske side.
Klik på et flag for at vælge din lokalitet.